مرداس متخصص در تجارت بین المللی

گروه BRICS  بریکس  چیست ؟

بریکس اسم گروهی از کشورهای دارای اقتصاد نو ظهور در عرصه جهانی میباشد. تیم  متخصص مرداس با به کار گیری دانش تخصصی و تجربی خود, بعنوان تیم بازرگانی حرفه ای، در کنار تجارت بین المللی شما میباشد، مرداس قدردان این اعتماد همواره میباشد، دراین مقاله در تلاشیم ب گروه بریکس  BRICS را با همراهی شما بررسی کنیم.

BRICS بریکس کی و کجا تشکیل شد؟

بریکس BRICS  متشکل از کشورهای عضو که شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی میباشد. این گروه متشکل از گروهای اقتصاد های پرشتاب و چشم گیر میباشد. BRICS بریکس  دارای جمعیت نیمی از جهان و ۳۸٪ اقتصاد جهان را داراست. از طرف دیگر آمریکا به تنهایی ۲۳.۸۹ درصد اقتصاد جهان میباشد.

با نگاه چشمی به نمودارهای موجود در مورد اقتصاد های جهان، یکی از مهمترین اهداف این گروه کاهش وابستگی های تجاری به خصوص کاهش ارتباطات ارزی با ایالات متحده آمریکا و اروپا  و همچنین اصلاح نظام مالی جهانی در سال ۲۰۰۹ در روسیه برای نخستین بار با جلسه گروهی چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین تشکیل شد. درسال ۲۰۱۰ در روز ۱۲ سپتامبر با عضویت افریقای جنوبی موافقت و در نهایت از سال ۲۰۱۱ بصورت رسمی در جلسات این گروه شرکت و حرف S به انتهای این گروه اضافه گردید.

ایران کی به BRICS بریکس پیوست و کی در BRICS بریکس حضور خواهد داشت؟

ایران در نهایت پس از پانزده جلسه در این سازمان، ایران در تاریخ در سال ۲۰۲۳ با دعوت آفریقای جنوبی، به همراه پنج کشور دیگر از جمله آرژانتین، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی برای پیوستن به این گروه دعوت شده است. عضویت کامل این ۶ کشور از ۱ ژانویه ۲۰۲۴ محقق خواهد شد.

نوع ارز مورد استفاده در بریکس چیست؟

هم‌اکنون ساختار مالی بریکس دارای دو بخش است: «بانک توسعهٔ جدید» (NDB)، که آن را با عنوان «بانک توسعهٔ بریکس» هم می‌شناسند و «قرارداد اندوختهٔ احتیاطی» (CRA). هر دو بخش در سال ۲۰۱۴ در قالب معاهده امضا شده و از ۲۰۱۵ عملیاتی شدند.

با توجه به  وسعت جغرافیای بریکس و کشورهای عضو با تنوع و گستردگی کالا و خدمات خواهیم بود از اینرو پبش بینی میشود در آینده نزدیک نرخ ارزی واحد جهت معامله معرفی گردد که منجر به تشکیل یک اتحادیه ارزی خواهد شد.

چرا عضویت در بریکس BRICS مهم است؟

بریکس به عنوان جایگزینی برای نهاد‌های بین‌المللی تحت سلطه قدرت‌های غربی می‌نگرند و امیدوارند با عضویت در آن بتوانند از مزایایی چون توسعه اقتصادی و افزایش تجارت و سرمایه‌گذاری بهره‌ برند.

درپی همه‌گیری کرونا و اقدامات کشورهای غربی و ثروتمند در احتکار واکسن این بیماری، نارضایتی از نظم کنونی جهانی در کشورهای درحال توسعه تشدید شد.

چه کشورهای در تلاش برای عضویت در بریکس هستند؟

با توجه به پتانسیل این گروه کشورهای زیادی در تلاش جهت پیوستن به این گروه میباشند.

الجزایر،اندونزی، بحرین، بلاروس، بنگلادش، بولیوی، تایلند، سنگال، فلسطین ، قزاقستان، کوبا ، کویت ، نیجریه ، هندوراس ، ونزوئلا و ویتنام .

فواید عضویت بریکس BRICS  برای ایران چیست؟

چین  توانسته‌ طی چند سال گذشته ابتدا کشور آلمان و سپس در سال گذشته کشور ژاپن را پشت سر بگذارد و امروز جایگاه دومین اقتصاد جهان را پس از آمریکا کسب کند. البته با چنین روند و رشد شتابانی به‌زودی چین، آمریکا را نیز پشت‌سر خواهد گذاشت. پس از چین، هند، روسیه و برزیل و در نهایت آفریقای ‌جنوبی نیز چنین وضعیتی دارند؛ یعنی با رشد شتابان در حال نزدیک‌ شدن به کشورهای ثروتمند جهان هستند. این کشورها اتحادی به نام گروه بریکس تشکیل داده‌اند. نکته قابل توجه کشورهای بریکس پرجمعیت بودن آنها از یک طرف و از طرف دیگر داشتن منابع طبیعی و وسعت قابل توجه است و همچنین آنها دارای بالاترین رشد اقتصادی بین سایر کشورهای جهان هستند.

و از طرف دیگر در شرایط گذار کنونی حاکم بر جهان، کشورها و قدرت‌های اقتصادی مطرح هر کدام به دنبال آن هستند تا از طریق تشکیل اتحادیه و بلوک‌های سیاسی و اقتصادی منطقه‌ای و بین‌المللی جایگاه خود را در نظم نوین جهانی بیش از پیش تقویت و تحکیم نمایند. یکی از این تشکل‌های نوظهور که درحال حاضر بیشتر جنبه اقتصادی دارد، گروه “بریکس” است. این گروه شامل پنج کشور برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی می‌گردد. پنج عضو بریکس سی درصد از مساحت کره زمین، بیش از چهل‌وسه درصد از جمعیت دنیا و بیست‌وپنج درصد تولید ناخالص جهان را در اختیار دارند. ذخایر ارزی پنج کشور یادشده بالغ بر ۴/۴ تریلیون دلار برآورد شده است.

بریکس در مقابل  G7 و صندوق بین المللی پول در آینده نزدیک انقلاب جدیدی در حوزه ی تجارت و نظام مالی در جهان به راه خواهد انداخت که این گروه فرصت بسیار خوبی برای کشورهای در حال توسعه خواهد بود.

باتوجه به پیشرفت مذاکرات با گروه ۵+۱ و تحریم های علیه ایران، این سازمان فرصت مناسبی برای ایران جهت دور زدن تحریم ها و درآمد راحتتر ارزی فرصت خوبی جهت بهبود زیر ساخت اقتصادی کشور خواهد بود، البته لازم به ذکر است با حضورعربستان در سازمان کار آسانی نخواهد بود.

باتوجه به قرارداد ها و روابط تجاری ایران و چین، امید هست پیوستن به این گروه فقط و فقط منجر به رونق کسب و داخی و خارجی کشور عزیزمان ایران گردد.

اهداف بریکس BRICS چیست؟

بریکس با عضو گیری بیشتر اهداف زیر را دنبال میکند.

۱.افزایش مبادلات تجاری بین کشورهای عضو و در نتیجه تقلیل وابستگی اقتصادی به اروپا و آمریکا

۲.تشکیل بانک توسعه و ذخیره ارزی در برابر نهادهای غربی هم چون بانک جهانی و صندوق بین المللی پول

۳.ایجاد روابط جنوب–جنوب

۴.استفاده از پتانسیل کشورهای در حال توسعه برای تغییر مناسبات اقتصاد جهانی و عادلانه تر کردن آن

۵.ایفای نقش مؤثر در کمک کردن به کشورهای در حال ورشکستگی

۶.تاثیرگذاری مثبت بر بحران های سیاسی یا اقتصادی مهم جهانی.

G7  بزرگتر هست و یا بریکس ؟

از لحاظ دارایی G7  هنوز با در اختیار داشتن ۴۶ تریلیون دلاری در مقابل ۲۷.۷ تریلیون دلاری بریکس، هنوز از این برتری اقتصادی را به یدک میکشد و همچنین از نظر قدرت سیاسی، باتوجه به بحران نظامی روسیه و اکراین و منجر شدن به تحریم گروه بریکس را کمی به انزوا کشاند و کماکان G7 از این منظر هم برتری خود را حفظ کرده است.

اما در دهه های آتی چین و هند این دو معیار مقایسه را تا حد زیادی جابجا خواهد کرد.

در ادامه به بررسی گروه G7 و پیش بینی آینده ی تجارت بین المللی خواهیم پرداخت.

مرداس قدردان اعتماد شما خواهد بود.

با من تماس بگیر

مرداس در اینستاگرام دنبال کنید

مرداس در وی چت دنبال کنید

 پیام به مرداس در واتس اپ

پیام به مرداس در تلگرام

شماره تماس دفتر ایران:

۰۲۱-۲۸۴۲۳۲۴۰

۰۹۳۶۱۵۲۰۰۶۷

شماره تماس دفتر چین:

۰۰۸۶۱۷۳۴۳۳۲۲۷۳۸

ایمیل های ارتباطی با مرداس:

ایمیل ارتباطی با دفتر ایران:

TehranOffice@MerdasCo.com

ایمیل ارتباطی با دفتر چین:

ChinaOffice@MerdasCo.com

پیگیری پروژه های در حال انجام:

Support@MerdasCo.com

برای دریافت مشاوره رایگان با مرداس در تماس باشید.